Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια ζεστό νερό
φλούδα ενός λεμονιού
5 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)
150 γρ. αμύγδαλο
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αμύγδαλο σε ένα ταψάκι στο
φούρνο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο
και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε
το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια
με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα
και τη φλούδα λεμονιού.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει ο χαλβάς από
τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος
προσθέτουμε τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού, το αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.

Καλή Επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου