Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Υλικά για 5-6 μερίδες:



Για τηγάνισμα:

6 πατάτες
3 μελιτζάνες φλάσκες (μαύρες)
6-8 κολοκυθάκια
(ανάλογα το μέγεθος)



Για το κιμά:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
350 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 μπαχάρια ολόκληρα
 1 ξύλο κανέλας ή
 1 κ.γ. κοφτό σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα




Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα χλιαρό
4 κ.σ. βούτυρο
7 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
200 γρ. τυρί τριμμένο



Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λαχανικά μας
τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε
σε λωρίδες για να μπορέσουμε
να τα τηγανίσουμε και να τα
στρώσουμε σε ταψί.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι
αν θέλουμε τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας
για να απορροφήσει το περισσότερο λάδι
από το τηγάνισμα.

Για το κιμά σε ένα τηγάνι
βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε
καλά το κιμά, προσθέτουμε το σκόρδο
και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε
τα υπόλοιπα υλικά μας και βάζουμε
και 1 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε
να βράσει σε μέτρια φωτιά για 35-40
λεπτά περίπου.

Για τη μπεσαμέλ σε μία κατσαρόλα
λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε
το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα
με ένα σύρμα. Επειτα προσθέτουμε
το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια
για να μη μας κολλήσει η μπεσαμέλ
στη κατσαρόλα. Οταν αρχίζει
να βράσει ρίχνουμε ένα αυγό χτυπημένο
και ανακατεύουμε γρήγορα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και
τυρί τριμμένο. Αν δείτε ότι είναι
σφιχτή αραιώστε τη με λίγο γάλα
και αντίστοιχα αν είναι αραιή προσθέστε
λίγο αλεύρι ακόμα.



Αφού έχουμε τα υλικά μας όλα έτοιμα
σε ένα ταψί αρχίζουμε βάζοντας πρώτα
τη πατάτα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Στη δεύτερη στρώση βάζουμε κολοκυθάκια
και από πάνω τη μελιτζάνα.
Έπειτα βάζουμε το κιμά σε όλη την επιφάνεια
και τέλος τη μπεσαμέλ.




Ψήνουμε στους 170 -180 βαθμούς κελσίου
για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα
σκούρο χρώμα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή  Επιτυχία...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου