Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

Υλικά:
 
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Ξύδι







Εκτέλεση:

Αδειάζουμε το γαύρο στο νεροχύτη
και τον πλένουμε με αρκετό νερό.
Του ρίχνουμε αρκετό ξύδι και αρχίζουμε
να τον καθαρίζουμε. Εμένα μου αρέσει
να τον ξεκοκαλίζω και να μένει μόνο το
φιλέτο του. Παίρνει λίγο χρόνο αλλά αξίζει
τον κόπο.
Αφού τον έχουμε καθαρίσει βάζουμε
το γαύρο σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
εκτός από το ξύδι που το βάλαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι να σκεπαστεί
ο γαύρος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνος στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
μέχρι να πιει τα νερά του και να ροδοκοκκινίσει.







Το φαγητό μας είναι έτοιμο.







Μπορείτε να το συνοδεύσετε με κολοκυθάκια
βραστά και χόρτα.










Καλή Επιτυχία.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου